Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z wątróbki i jajek"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24418
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24418
Składniki
Wątróbkę dokładnie wypłucz i oczyść ze wszystkich błonek. Następnie zalej mlekiem i gotuj około 10 minut – od momentu zagotowania.
Ugotowaną wątróbkę ostudź. Jajka ugotuj i odstaw do wystudzenia. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę na złoty kolor. Szczypiorek opłucz i drobno posiekaj. Wątróbkę, jajka oraz podsmażoną cebulkę zmiel lub bardzo drobno pokrój.
Dodaj szczypiorek oraz majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na opiekanej bułce.Źródło: Na żywo