Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na smaczne danie na ciepło.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Składniki
W wysokim garnku na oliwie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek. Następnie kroimy paprykę paski. Dodajemy do pozostałych składników i jeszcze chwile smażymy.
Po kilku minutach posypujemy łyżeczką papryki słodkiej i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko podsmażamy jeszcze chwilę.
Na koniec dodajemy pomidory w puszce (najlepiej pokrojone) i trochę wody. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Do smaku posypujemy pieprzem i solą. W czasie duszenia w razie potrzeby podlewamy wodą.
Najlepiej smakuje przygotowany wcześniej i odgrzany.
Mniam, mniam,...