Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis na kaloryczne danie, które zimą bardzo się przyda
Patelnia lub rondel z grubym dnem
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 270
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Składniki
Makaron Papardelle gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli zgodnie z przepisem na opakowaniu około 6 minut. Następnie odcedzam.
W misce mieszam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z posiekanym drobno czosnkiem oraz przyprawą Gyros.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem dodaję 1 łyżkę oliwy z oliwek i ją rozgrzewam. Na rozgrzaną oliwę dodaję kurczaka i mieszam do momentu zrumienienia się mięsa. Następnie dodaję szpinak oraz suszone pomidory. Składniki mieszam i smażę do momentu, aż szpinak zmięknie.
Następnie dodaję śmietankę 30%, zwiększam ogień na duży i danie doprowadzam do wrzenia. Kiedy danie wrze smażę około 2-3 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję makaron, mieszam i smażę jeszcze całość około 1 minuty cały czas mieszając. Danie przekładam na talerz i posypuję żółtym serem. Smacznego!