Paluszki z dorsza, ziemniaki, kapusta kiszona.

Paluszki z dorsza, ziemniaki, kapusta kiszona.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczne i zdrowe danie rybne z kiszoną, młodą kapustą z marchwią.

Składniki

  • panierowane paluszki z dorsza 15 szt.
  • ziemniaki 8 szt.
  • młoda kapusta kiszona z marchwią
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W między czasie na gorącym tłuszczu smażymy panierowane paluszki z dorsza.

  2. Usmażone paluszki z dorsza podajemy z ziemniakami i młodą, kiszoną kapustą.

    Smacznego!!!

Składniki
  • panierowane paluszki z dorsza 15 szt.
  • ziemniaki 8 szt.
  • młoda kapusta kiszona z marchwią
  • tłuszcz do smażenia
Składniki