Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i aromatyczne mięso. Bardzo proste w przygotowaniu.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
Do miski wlać kefir, wycisnąć czosnek, i dodać do niego przyprawy i sok z cytryny według uznania, wszystko dokładnie wymieszać. Pałki włożyć do marynaty i odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Następnie do naczynia żaroodpornego włożyć pałki z całą marynatą (do naczynia w którym była marynata najlepiej wlać trochę wody, wypłukać dokładnie i zawartość wlać do naczynia żaroodpornego w którym jest mięso, tylko tak żeby nie spłukać marynaty powstanie nam wtedy więcej sosu). Naczynie przykryć i piec przez ok. 50-60 min. Następnie odsłonić naczynie, powstałym sosem polać pałki (najlepiej kilka razy będą wtedy bardziej chrupiące) i piec już w odkrytym naczyniu około 20-30 min, aż mięso będzie mięciutkie i ładnie będzie odchodzi od kości. Smacznego! Rada: Najlepiej zanim ułożymy mięso w naczyniu żaroodpornym włożyć je do rozgrzewającego się piekarnika aby trochę się nagrzało.