Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orientalny smak kurczaka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 711
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1813
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 711
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, po czym włóż mięso na godzinę do lodówki.
Ugotuj kurczaka w garnku do gotowania na parze.
Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne i potnij w małą kostkę. Zeszklij na oliwie z poszatkowaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj pokrojone pomidory, koncentrat oraz przyprawy. Duś całość ok. 15 minut.
Rozłóż warzywa z sosem na ugotowanym ryżu. Na wierzchu umieść kurczaka. Danie posyp natką.
40 min, stopień trudności: średnie, kalorie: 290.Źródło: Super TV