Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki kurczaka w lekkiej panierce
Blaszka do pieczenia, papier do pieczenia, miska, nóż, piekarnik
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Kurczaka kroimy wzdłuż na mniejsze kawałki o grubości około 1 cm.
Przygotowujemy panierkę: w jednej miseczce mieszamy jogurt, jajko i przyprawy. Do drugiej miski sypiemy otręby oraz bułkę tartą i mieszamy.
Kawałki kurczaka w pierwszej kolejności obtaczamy w jogurcie, a następnie w otrębach z bułką. Gotowe kawałki przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Nuggetsy pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 min. Smacznego!