Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z rybą i szpinakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 166
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Ciasto: do mąki wlej wodę, mleko, olej, wbij jajko. Dodaj sól i zmiksuj . Usmaż cienkie naleśniki.
Szpinak rozmroź, odparuj na patelni. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Wymieszaj i ostudź.
Filety rybne pokrój na małe kawałki, oprósz solą oraz pieprzem. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudź, rozdrobnij widelcem i wymieszaj ze szpinakiem. Dodaj pokruszoną fetę, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku.
Farszem posmaruj naleśniki, zwiń je w ruloniki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż w nim naleśniki. Wierzch potrawy polej łyżką stopionego masła. Wstaw naczynie do piekarnika. Zapiekaj około 10 minut w temp. 180°C. Podaj gorące udekorowane pomidorkami koktajlowymi oraz bazylią.
Do farszu możesz użyć filetów z dowolnej ryby morskiej albo słodkowodnej. Zamiast sera feta możesz wykorzystać resztki kwaśnego twarogu. Wówczas musisz tylko trochę bardziej przyprawić farsz, aby miał pikantny smak.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.Źródło: Takie jest życie