Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z anyżem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 391
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 391
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Gruszki umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na drobne kawałki. Przełóż owoce do rondla z grubym dnem i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu, aż owoce będą miękkie – ok. 40 minut.
Odlej nadmiar wody, a owoce przetrzyj przez sito i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjmij anyż i goździki lub pozostaw dla ozdoby. Możesz dodać jeszcze rum i całość ponownie zagotować. Gorący mus nakładaj do słoików, szybko zakręcaj i stawiaj do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień