Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały freestyle i przypadkiem wyszło cudo :) Nie dość że w pięknych kolorach to jeszcze smaczne i zdrowe :)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
torebkę dzikiego ryżu gotowałam pol godziny z łyżeczką soli morskiej. W międzyczasie marchewki i seler pokrojony w paski przez 5 minut poddusiłam na małej ilości wody w zamkniętym rondelku. Dodałam kawałek masła, pokrojonego w poltalarki pora i cebulę, zalalam sokiem z polowki cytryny i przerzucilam na patelnię. Podsmażałam do końca gotowania ryżu, doprawione solą, pieprzem, suszoną pietruszką i czosnkiem. Ryż odcedziłam i przykryłam na talerzach gotowymi warzywami. Pychota :)