Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy mało czasu, a chcemy coś zjeść smacznego i pożywnego. Właśnie to danie takie jest i zapraszam do zapoznania.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso mielimy lub kupujemy już zmielone, dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Możemy dodać inne dodatki takie jak lubimy. Ja pozostaję przy soli i pieprzu.
Jajko wyjmujemy ze skorupki.
Ser ścieramy na dużych oczkach. Używamy tyle ile uznajemy za stosowne .
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i kładziemy mięso do obsmażenia.
Po obsmażeniu jeden strony czyli około 5 minut przekręcamy mięso i robimy na środku małe dziurkę. W dziurkę kładziemy starty ser.
Następnie na środek dokładamy jajko .
Na koniec na jajko znowu kładziemy starty ser i przykrywamy pokrywką na małym ogniu by wszystko się udusiło.
Po około 10 minutach wykładamy na talerz przygotowane mięsko z jajkiem dodajemy kawałek dobrego chleba i smakujemy. Smacznego