Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem są dosyć czasochłonne, ale za to bardzo smaczne i końcowy efekt to nam wynagradza. Farsz mięsny powinien być dobrze doprawiony i nie powinien być zbyt suchy.
wałek stolnica, miska, widelec , foremka do pierogów lub szklanka, garnek do gotowania , patelnia,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto; Mąkę wsypać do większej miski, dodać olej, sól i stopniowo dolewać ciepłą wodę, wymieszać widelcem tak aby składniki się połączyły. Ciasto wyłożyć na stolnicę i wyrabiać tak długo aż ciasto będzie gładkie , jednolite i miękkie. W razie konieczności dolać wody lub dosypać mąki. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie wysychała a drugą rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub foremką do pierogów. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, następnie krążek złożyć na pół i dobrze pozlepiać brzegi. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Gdy woda się zagotuje wkładać porcjami pierogi i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone z podsmażoną cebulą. Rada; można okrasić również skwarkami z wytopionego boczku. Farsz; Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Pierożki gotowe do podania.