Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone gyros z sosem serowym"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1670
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1670
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Łopatkę zmiel. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Do mięsa dodaj cebulę, czosnek, jajko, bułkę, posyp przyprawą do gyrosa, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Sos: serek topiony pokrój na kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rozmaryn posiekaj. Śmietanę wlej do garnuszka, dodaj ser, przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż ser się stopi.
Dodaj czosnek i rozmaryn. Gotuj na małym ogniu, aż sos zrobi się gęsty. Podawaj z kotletami.Źródło: Chwila dla Ciebie