Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tzw gołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 11
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 11
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 176
Składniki
Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia i miksujemy. Sosem zalewamy kotlety i pieczemy pod przykryciem ok. 30 min. w temp. 180°C