Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony wieprzowe na ostro w chili"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 małych kawałków. Każdy lekko rozbij dłonią albo tępą stroną noża, nadając mu owalny kształt.
Medaliony lekko posól i posyp ziołami z obu stron. Potem natrzyj granulowanym czosnkiem i płatkami chili. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół i każdy medalion owiń jednym paseczkiem. Zepnij długą wykałaczką. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe medaliony ułóż na półmisku i udekoruj np. listkami sałaty oraz cząstkami pomidora. Tak przygotowane mięso możesz podawać także jako zimną przekąskę z sosem śmietanowym.Źródło: Naj