Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela w marynacie"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Składniki
Makrele spraw, odetnij płetwy oraz głowy, po czym opłucz i osusz.
Limonkę wraz z cytryną sparz, zetrzyj z nich skórkę na tarce o najmniejszych oczkach, a sok wyciśnij do miseczki. Natkę pietruszki poszatkuj, a papryczki chili i cebulę drobno posiekaj.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Przygotowane dorzuć do soku cytrynowo-limonkowego i wymieszaj z solą, pieprzem, kolendrą i roztopionym, ostudzonym masłem.
Tak przygotowaną marynatą polej ryby i wstaw je do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc).
Makrele owiń folią spożywczą, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10-15 minut.
Danie podawaj z ugotowanym ryżem i uduszonymi plastrami cukinii.Źródło: Kurier TV