Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne danie na obiad lub kolację. Jest lekko pikantne, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Cebulę i chili drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Czosnek przepuścić przez praskę i dorzucić do zeszklonych warzyw. Dodać szklankę wody i koncentrat pomidorowy. Zagotować. Dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Następnie przepłukać go zimną wodą. Część makaronu rozłożyć na półmisku. Polać sosem. Porozkładać połowę oliwek i pokrojonej w kostkę fety. Posypać oregano. Wyłożyć resztę makaronu. Znów polać sosem i dodać oliwki oraz fetę. Jeszcze raz posypać oregano.