Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i szybkie danie z makaronem. Zrobimy je w kilka chwil.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Kiełbasę, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Por kroimy w krążki, marchew i pietruszkę ścieramy na małych oczkach tarki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, posypujemy vegetą, dusimy aż puszczą soki. Wtedy dodajemy pomidory, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy przez około 25 minut do miękkości składników. Doprawiamy do smaku.
Powstały sos łączymy z makaronem. Przed podaniem możemy posypać posiekaną natką pietruszki.