Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
syte, aromatyczne, szybkie do przygotowania danie rodem z Włoch :-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Brokuły ugotować al dente, przelać zimną wodą. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oleju podsmażyć drobno pokrojony czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę, wlac śmietankę i wkruszyć ser pleśniowy. Gotowac na małym ogniu i mieszac do rozpuszczenia sera i uzyskania gładkiego sosu. Lekko osolić (ser może być już słony), przyprawić pieprzem i ostrą papryką. Dodać pokrojone suszone pomidory. Makarony wrzucić do sosu, wymieszać i wyłozyć na talerze. Na wierzch wyłożyć brokuły. Mozna posypać startym serem. Smacznego :-)