Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Pokroić paprykę na duże płaskie kawałki, oczyścić z nasion. Ułożyć kawałki skórą do góry pod nagrzanym rusztem i piec przez ok 8-10 minut, albo do czasu, aż skórka zacznie pękać i czernieć. Następnie podpieczoną paprykę przełożyć do woreczka foliowego i odstawić do wystygnięcia, następnie ściągnąć skórkę i pokroić miąższ na długie, cienkie paski. Filet z kurczaka pokroić na kawałki , posypać przyprawą do kurczaka i dwoma łyżkami oliwy i podsmażyć na patelni. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
Trzepaczką dokładnie wymieszać oliwę, sos chili i ocet; doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Makaron nałożyć na talerz dodać kurczaka posypać pieczoną papryką i polać przygotowanym sosem. Na górę zetrzeć parmezan i liski bazylii.