Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Limonkowa marchew"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz. W miarę możliwości, pozostaw kawałki naci. Wrzuć warzywa na osolony wrzątek z dodatkiem szczypty soli. Gotuj 5 minut. Wyjmij, wystudź w zimnej wodzie. Wywar pozostaw. Marchewki osusz, owiń każdą w plaster szynki.
Owoce sparz, obierz i pokrój na kawałki. Do rondelka wlej 100 ml wywaru, w którym gotowała się marchew. Wrzuć cytrusy. Gotuj z cukrem 15 minut. Dodaj likier pomarańczowy. Sos zagęść mąką. Dopraw do smaku solą. Polej marchewki.
czas 35 min; porcja – 250 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety