Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 50
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 50
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam ją na oleju. Danie robiłam w rondlu, bo będzie tego dużo. Do zeszklonej cebuli dodałam pokrojona w słupki paprykę i cukinię- akurat miałam jeszcze mrożoną. Podsmażyłam całość. Pomidory obrałam ze skórki i pokrojone w kostkę dodałam do podsmażonych warzyw. Gdy pomidory zaczęły się rozpadać dodałam wody i sos zagęściłam mąką. Dodałam tez oregano i bazylię, sól i pieprz do smaku.
Do właściwie już gotowego sosu dodałam rozmrożone, umyte i pokrojona na porcje filety rybne. Można użyć ulubionej ryby. Sos przykryłam i na małym ogniu dogotowałam go 5 minut aby ryby się udusiły.
Tym razem podałam z ziemniakami. Smacznego :)