Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam proste leczo z cukinią. Leczo podałam z ugotowanym na sypko ryżem. Polecam
nóż, garnek, deska do krojenia,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Cukinie umyć , można obrać i pokroić w większą kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne. i pokroić w nieduże paski. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w większe kawałki. Wędlinę jak i cebulę pokroić w kostkę. Cukinię , paprykę , marchewkę i pomidory podlać niewielką ilością wody i dusić dodając przyprawy. Pokrojoną wędlinę podsmażyć z cebulą i dodać do duszących się warzyw. Podsmażać do miękkości dolewają wody według uznania. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą oraz paprykami w proszku. Na koniec połączyć z przecierem pomidorowym. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego
Leczo gotowe do podania.