Łazanki ze swojską kiszoną kapustą z wiejską kiełbasą.

Łazanki ze swojską kiszoną kapustą z wiejską kiełbasą.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)

Składniki

  • kiszona kapusta około 80dkg
  • makaron łazankowy 25dkg
  • kiełbasa wiejska 1/2 kg
  • boczek wędzony 15dkg
  • cebula 2 szt
  • marchew duża jeśli nie ma w kapuście
  • masło 1/2 kostki
  • lubczyk suszony łyżka
  • pieprz,maggi do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione.

    Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek.
    Smażyć około pół godz.

  2. Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki.

    Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty.
    Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .


  3. Smacznego!

Komentarze do przepisu (15)

fafiatko 06 kwietnia 2018
Ale smaki! jeszcze z wlasna kapusta! uwielbiam to danie, do tego troszeczke inne od tego, ktore znam :)
Kate85 06 kwietnia 2018
Ooo matko! Ależ to musi być dobre :) Uwielbiam! Zapisuję sobie w notesiku - będę pamiętać, że mam w... Czytaj całość »
Ooo matko! Ależ to musi być dobre :) Uwielbiam! Zapisuję sobie w notesiku - będę pamiętać, że mam w najbliższym czasie zrobić!!! xD
pelen_brzuszek 06 kwietnia 2018
Po domowemu :) cudnie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kiszona kapusta około 80dkg
  • makaron łazankowy 25dkg
  • kiełbasa wiejska 1/2 kg
  • boczek wędzony 15dkg
  • cebula 2 szt
  • marchew duża jeśli nie ma w kapuście
  • masło 1/2 kostki
  • lubczyk suszony łyżka
  • pieprz,maggi do smaku
Składniki