Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lazania z mielonym mięsem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 83
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1682
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 83
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1682
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Płaty makaronowe gotuj 3-4 minuty w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź osobno.
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Dodaj posiekane cebule, duś ok. 10 min. Dodaj sos do spaghetti i posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw bazylią, oregano, solą i pieprzem (możesz dodać puszkę zielonego groszku).
Sos beszamelowy: masło stop w rondelku. Wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej część mleka, energicznie wymieszaj. Wlej resztę mleka, zagotuj, przypraw.
Formę posmaruj masłem. Ułóż kolejno: płaty lazanii, sos beszamelowy, masę mięsną, posyp startym serem, bazylią i oregano. Warstwy powtórz. Zapiekaj ok. 20 minut w 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie