Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka w szynce dojrzewającej, podana z makaronem w kremowym sosie z serem ricotta. Wspaniałe danie we włoskim stylu, idealne na wyjątkową okazję.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Filety z kurczaka obsypujemy solą i pieprzem. Każdego owijamy w 2 plasterki szynki. Smażymy na oleju po 5 minut z każdej strony. Dodajemy ser ricotta, suszone pomidory, paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Mieszamy i gotujemy razem na małym pod przykryciem ogniu przez 5-10 minut. Długość gotowania zależy od grubości kawałków kurczaka. Jeśli nie jesteście pewni czy już są gotowe, najlepiej przeciąć jednego i sprawdzić czy w środku jest już dobry. Teraz wyciągamy kurczaka na talerz, a do sosu dokładamy ugotowany makaron. Mieszamy i dusimy pod przykryciem 2-3 minuty. W tym czasie kurczak odpocznie i będzie idealny do podania. Kurczaka i makaron podajemy z sałatką ze świeżych warzyw.