Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z pesto"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
<strong> Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Ciasto rozwiń (jeśli potrzeba wcześniej rozmroź). Odetnij ostrym nożem z dłuższego boku 3 paski o szerokości ok. 1 cm każdy. Rozłożone ciasto równomiernie posmaruj pesto.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na oleju, przypraw, ostudź. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Lekko posyp przyprawą do kurczaka, wymieszaj. Ułóż na cieście (kurczak musi być surowy, żeby się potem ładnie zwinął i zapiekł). Ułóż pieczarki, posyp startym serem.
Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wierzch udekoruj odciętymi paskami ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika, piecz 15-20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie