Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka można podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Oto jeden z nich:
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miski. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską. Odstawić na pół godziny. Olej wlać na rozgrzaną patelnię, włożyć mięso i smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu. Wlać bulion, doda pokrojone suszone pomidory, pastę pomidorową , pikantny sos z daktylami i pastę Piri-Piri. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojony serek śmietankowy. Mieszać aż się rozpuści a sos zgęstnieje. Doprawić wg własnego smaku. Podać z ryżem. Udekorować natką pietruszki.