Kurczak w zielonym curry

Kurczak w zielonym curry
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Idealna propozycja na szybki i aromatyczny obiad.

Składniki

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 50 g zielonej pasty curry
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • dymka ze szczypiorem

Przygotowanie

  1. Udka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Pastę rozrabiamy w oleju, mieszamy z mięsem, które przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Zapiekamy 40 min w temperaturze 175°C.
    Podajemy z dymką.

Komentarze do przepisu (11)

kucharka-amatorka 02 czerwca 2018
Proste, kolorowe, smaczne.
fafiatko 02 czerwca 2018
Pycha!
bryssska 02 czerwca 2018
Wygląda przepysznie ;-D aż chce się jeść ;-d
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg udek z kurczaka
  • 50 g zielonej pasty curry
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • dymka ze szczypiorem
Składniki