Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie szpinakowym
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
1. Piersi przekroić na 2 kawałki, oprószyć pieprzem i solą. 2. Podsmażyć na złoty kolor z obu stron, następnie zdjąć z patelni. 3. Na patelnię dodać pokrojony szpinak i dusić aż zmniejszy swoją objętość. 4. Wlać śmietanę, dodać mascarpone, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz ser. 5. Do sosu włożyć podsmażone kawałki piersi z kurczaka i dusić do zredukowania sosu, mieszając co jakiś czas. Możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub świeżymi warzywami. Smacznego!