Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Na tarce zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy. Pomarańcze obrać i pokroić w małą kostkę. Do osobnego garnka wlać sok z pomarańczy, ocet, cukier, ketchup i miód. Mieszać dokładnie i zagotować W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z wodą i dodać do sosu. Pomarańcz oraz skórkę dać do kurczaka. Chwilę podsmażyć razem, doprawić do smaku. Do kurczaka wlać sos, wymieszać. Podawać z ugotowanym ryżem.