Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po meksykańsku"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Zdejmij skórę z filetów i pokrój je na 2-3 części. Wymieszaj 1/3 szklanki oliwy z sokiem z limonek, przyprawami i czosnkiem. Zalej marynatą mięso, wstaw do lodówki na 20 minut.
Kolby kukurydzy skrop oliwą i ułóż na blasze. Piecz ok. 15 minut, obracając od czasu do czasu. Odłóż na bok.
Wyjmij mięso z marynaty, nadziej na szpadki. Oprzyj szpadki o brzegi formy do pieczenia, tak aby mięso jej nie dotykało. Włóż do piekarnika. Piecz 30 minut, obracając kilkakrotnie.
Skrój ziarna kukurydzy z kolby. Wymieszaj z cząstkami pomidorów i kolendrą. Podawaj z cząstkami limonki i sałatką.Źródło: Olivia