Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 214
Składniki
Pierś pokroiłam w dużą gulaszową kostkę. Obsypałam ją ziołami prowansalskimi, sola, chili. Dodałam przeciśnięty czosnek,natkę, sezam i odrobinę oleju. Mięso można przygotować dzień wcześniej. Można użyć dowolnej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka. Przygotowywałam sporą porcję, więc mięso i warzywa smażyłam partiami, żeby były przyrumienione, ale przy mniejszej porcji wszystko się zmieści na dużej patelni.
Ugotowałam ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni najpierw usmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę- przełożyłam ja do woka. Potem usmażyłam kurczaka i tak po kolei, jeszcze papryka i pieczarki. Na koniec usmażyłam ziemniaki posypane ziołami prowansalskimi i solą. Pod koniec włączyłam ogień pod wokiem i podsmażałam całość około 15 minut , mieszając aby wszystko przeszło swoim smakiem. W mniejszej wersji ugotowane ziemniaki daje się razem z kurczakiem a potem dodaje warzywa. Aha przepis podpatrzyłam u budowlańca. Smacznego :)