Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak na kwaszonej kapuście"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Tuszkę kurczaka opłucz, osusz, podziel na porcje. Oprósz je solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobniutko pokrój. Wymieszaj z 3 łyżkami oleju oraz przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Mieszanką natrzyj mięso. Wstaw je na noc do lodówki.
Marchewkę i cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Pokrojone warzywa włóż do garnka. Dodaj kwaszoną kapustę oraz ziarenka ziela angielskiego i kolorowego pieprzu. Podlej wodą, gotuj około 30 minut. Porcje kurczaka dołóż do kapusty (można je wcześniej obsmażyć na reszcie oleju). Gotuj kolejne 30 minut, aż mięso i kapusta będą miękkie. Gotowe danie udekoruj natką.Źródło: Tina