Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak generała tso to orientalne danie z pikantną nutką w wyśmienitym sosie. Danie najlepiej podawać z ugotowanym na sypko ryżem i posypane sezamem.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Kurczaka podziel na kawałki o wielkości 2 cm i przełóż do miski. Mąkę kukurydzianą zmieszaj z roztrzepanym jajkiem, sosem sojowym i wodą.
Ciasto wlej do miski z kurczakiem i dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek powinien być dokładnie pokryty ciastem.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, usmaż kurczaka i przełóż do miski.
Posiekaj drobno cebulę, imbir, czosnek i papryczkę chili. Na tę samą patelnię, na której smażyłeś kurczaka wrzuć posiekane warzywa. Smaż przez chwilkę, następnie dodaj sos sojowy i miód.
Wodę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i wlej cienkim strumieniem na patelnię. Cały czas energicznie mieszaj, gdy sos zacznie gęstnieć dodaj kurczaka. Trzymaj na ogniu jeszcze przez minutę.