Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche paszteciki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Mąkę i schłodzone masło wyrób z jajkiem, śmietaną, cukrem i szczyptą soli. Włóż ciasto do lodówki na pół godziny.
Ugotowane na twardo jajka drobno posiekaj. Bułkę namocz, odciśnij i rozdrobnij widelcem. Połącz z kaszanką wyjętą z osłonki. Dodaj poszatkowaną i zeszkloną na oleju cebulkę oraz pokrojone jajka. Całość wymieszaj z solą i pieprzem.
Rozwałkowane ciasto potnij na grube paski. Na każdy wyłóż farsz, złóż na pół, a brzegi sklej.
Paszteciki ułóż na blasze i piecz 20 minut w 175°C.Źródło: Kurier TV