Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik z szałwią i tymiankiem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ułóż w miseczce. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą oraz sokiem cytrynowy. Zioła opłucz, osusz. Listki szałwii oderwij od gałązek, a tymianek posiekaj. Dodaj do marynaty. Polej nią mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Włóż zamarynowane udka. Smaż, aż ładnie się zrumienią. Następnie podlej bulionem i winem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem Duś ok. 90 minut.
Podawaj np. ze smażonymi ziemniakami.Źródło: Naj