Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krokiety z rzodkiewką"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5209
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5209
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli. Wlej mleko, wbij jajko i zmiksuj ciasta. Odstaw na 20 minut. Usmaż cienkie naleśniki.
Drobniutko pokrój rzodkiewki. Twaróg utrzyj na gładką masę (możesz wlać odrobinę śmietany). Dodaj rzodkiewki, posiekaną natkę, przypraw do smaku. Farszem posmaruj naleśniki. Na każdy nałóż plasterek szynki, zwiń w rulon.
W misce zmiksuj jajko, mąkę, mleko oraz szczyptę soli. W cieście zanurzaj naleśniki, potem obtaczaj w bułce tartej. Smaż na złoty kolor na oleju.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks