Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki na ostro z ryżem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
? Ryż ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu.
Zamrożone krewetki przelej wrzątkiem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną ostrą papryczkę. Po chwili zbierz warzywa łyżką, a do tłuszczu wrzuć drobno pokrojoną paprykę wraz z selerem naciowym.
Kilka minut później dodaj lekko osolone krewetki (bez pancerzy). Smaż je około 3 minuty na dużym ogniu.
Pod koniec wrzuć ponownie czosnek z chili. Posyp całość sezamem, dodaj miód, sos sojowy i dokładnie wymieszaj z ryżem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax