Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z groszku z łososiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24432
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24432
Składniki
Groszek wrzuć do garnka bez rozmrażania (zamiast mrożonego możesz też wykorzystać do zupy groszek z puszki). Zalej wywarem drobiowym. Zagotuj.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Dodaj do wrzącego wywaru z groszkiem. Gotuj razem na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Pęczek natki oraz pęczek koperku umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Poobrywaj listki i piórka, posiekaj drobno. Dodaj do zupy. Zdejmij z ognia, lekko ostudź.
Przestudzoną zupę zmiksuj razem z kwaśną śmietaną na gładki krem. Ponownie umieść na palniku i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz maggi. Plasterki wędzonego łosia pokrój w paseczki. Zupę rozlej do miseczek. Każdą porcję ozdób zrolowanym łososiem.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety