Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem marchewkowy"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Marchewki obierz i umyj. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij warzywa na maśle, zalej wywarem, przykryj pokrywą i duś do miękkości marchewki. Całość zmiksuj w blenderze.
Z jednej pomarańczy zdejmij skórkę, pokrój ją w julianne i sparz we wrzątku. Z obranego owocu odetnij ostrym nożykiem białą błonkę i delikatnie wytnij cały miąższ (zachowaj kawałki na później).
Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do zupy razem ze sparzoną skórką. Zagotuj, dopraw solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
Jeśli marchewka nie będzie zbyt słodka, możesz ożywić smak dodając dodać łyżkę miodu.
Zupę podawaj udekorowaną wykrojonymi pomarańczami.Źródło: Telemax