Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne kotleciki ziemniaczane z pieczarkami i serem mozzarella, proste i szybkie w przygotowaniu a za razem bardzo smaczne. Chrupiące z zewnątrz, a ciągnący ser w środku. Można wykorzystać ziemniaczki z dnia poprzedniego jak nam zostaną. Smakują jak na ciepło , tak i na zimno .
miska, praska, patelnia, nóż, łyżka,
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, połączyć z pozostałymi składnikami , doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Przygotować farsz; Cebulę po obraniu drobno pokroić , podsmażyć do zeszklenia na oleju, dodać obrane pokrojone drobno pieczarki i podsmażać aż do odparowania płynu doprawić solą i pieprzem do smaku. Nabierać porcję ciasta rozpłaszczyć je w dłoni , zrobić lekkie wgłębienie nałożyć porcję farszu oraz kawałek mozzarelli skleić brzegi tworząc owalny kotlet. Panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Smacznego.
Danie gotowe do podania.