Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe, delikatne kotleciki o zaskakującym smaku z pysznym sosem..
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Obrane ziemniaki i rzepę obgotować w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjąć z wody i odłożyć na bok. Wodę doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj w niej jarmuż przez 4 minuty, następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy ziemniaki i rzepa będą już wystarczająco chłodne, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Przełóż do dużej miski. Wyciśnij nadmiar wody z jarmużu i wrzuć do miski z ziemniakami, dodaj kolendrę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Uformuj ok. 12 kotletów.
Na patelni rozpuść masło z oliwą. Na rozgrzany tłuszcz kładź kotlety i smaż je po 5 minut na każdej stronie, aż uzyskają złoty kolor. Sos chilli wymieszaj z majonezem i podawaj z kotletami. !! Smacznego !! ;)