Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja bez mięsa, czyli kotlety z kaszy i jajek. Wypróbowałam kaszetki z burakiem i borowikami i wyszło smacznie. Dla osób niejedzących mięsa idealne, ale dla mięsożerców też są fajną zmianą. Możecie podać je na ciepło z surówką i na przykład sosem pieczarkowym albo zjeść same. Dobrze też smakowały na zimno. Już myślę nad innym zastosowaniem kaszetek w nowej potrawie.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Kaszetki ugotować i odcedzić, wystudzić i wsypać do miski. Jajka pokroić na kratce do sałatek lub nożem w kostkę, dodać do kaszy. Następnie w misce umieścić pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Porcje masy ( u mnie po 100 g ) formować w kotlety i smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Kotlety podawać z surówką i na przykład sosem pieczarkowym. Dobrze również smakują na zimno.