Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu to znakomity pomysł na bezmięsny obiad. Są szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Niewątpliwą ich zaletą oprócz genialnego smaku, jest niewielka cena. Całość dania to koszt około 10 złotych. Jakiej kaszy użyć do przygotowania kotletów? Do kotletów możesz użyć zarówno kaszy gryczanej palonej, jak i białej. My w przepisie użyliśmy kaszy palonej ze względu na lekko orzechowy posmak, który idealnie komponuje się z twarogiem. Z czym podawać kotlety z kaszy i twarogu? Do kotletów z kaszy gryczanej znakomicie sprawdzi się prosty sos pieczarkowy. Świetnie sprawdzi się również zwykła sałatka na bazie sałaty masłowej i pomidorków koktajlowych. Jeśli jesteś fanem kiszonek, sięgnij po kapustę.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju.
Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj sól i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć wsyp kaszę i gotuj przez 12 minut. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Połowę kaszy gryczanej z miksuj z twarogiem. Powstałą masę wymieszaj z pozostałą kaszą, podsmażoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Następnie dodaj jajka i bułkę tartą, ponownie wymieszaj.
Wilgotnymi rękami formuj niewielkie kotleciki. Każdy z nich obtocz bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.