Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety siekane z kurczaka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Mięso posiekaj na drobne kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj ją do mięsa. Wsyp również posiekaną natkę i cebulę oraz pokrojone na drobne kawałki pieczarki. Dołóż starty ser żółty, dopraw solą i pieprzem, wbij jajka i dosyp mąkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Z wyrobionej masy uformuj kotlety, a następnie usmaż je na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu, często (i ostrożnie) przewracając, aż nabiorą ładnego, złocistego koloru.Źródło: Świat kobiety