Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz sposobu na połączenie ziemniaków i ryby w jednym daniu, koniecznie wypróbuj ten przepis na kotlety poselskie. Głównym atutem potrawy jest chrupiąca skórka i kremowe nadzienie, a dodatkowego smaku nadaje koperek i parmezan. Kotlety podawaj z sosem jogurtowym i ulubioną sałatką lub ogórkiem kiszonym.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 422
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 422
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Rybę także ugotuj, możesz dodać ją do garnka z ziemniakami na 10 minut przed ugotowaniem warzyw. Kiedy ryba i ziemniaki są jeszcze gorące przepuść je przez praskę do ziemniaków lub ostudź i zmiel w maszynce do mięsa. Obraną cebulkę zetrzyj na tarce jarzynowej na małych oczkach, a opłukany koperek bardzo drobno posiekaj. Wszystkie elementy kotletów przełóż do miski, wbij 1 jajko, dodaj tarty parmezan, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Ze względu na delikatny smak ryby, możesz użyć kolorowego lub białego pieprzu. Dokładnie wymieszaj składniki na jednolitą masę, przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Kotlety możesz usmażyć tradycyjnie lub w głębokim tłuszczu, więc przygotuj odpowiednią jego ilość. W patelni rozgrzej tłuszcz, z rybno-ziemniaczanej masy formuj kule, spłaszczaj, panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym smaż kotlety na złoty kolor z obydwu stron. Osusz krokiety na papierowym ręczniku i serwuj. Podawaj z ulubionym sosem i dodatkami.