Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Smacznego :)
Cukinię starłam na zapałkę na mandolinie, można na grubym oczku na tarce. Posypałam ją lekko solą i jak puści sok to trzeba ją odcisnąć. Dodatki: kasza manna, sól, pieprz, jajo, gałka muszkatołowa. Masę na chwilę się odstawia jeśli jest zbyt mokra można dodać bułki tartej. Formuje się kotleciki i jeszcze obtacza w bułce tartej i mocno się ją wciska w kotleciki. Smaży się na rumiano są smaczne na ciepło i zimno.
Podałam z ziemniakiem w mundurku z sosem czosnkowym, sałata w śmietanie po staropolsku, fasolką szparagową z wody, z bobem z wody, omletem z cukinią, z cukinią panierowaną, z odsmażanym ryżem z warzywami.