Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ moja córka nie lubi tradycyjnie przygotowanych kotletów mielonych-postanowiłam je nieco ulepszyć;) Teraz się nimi zajada:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczarki obrać, posiekać na drobną kostkę.Cebulę, paprykę również kroimy na drobną kosteczkę. Smażymy pieczarki, gdy woda wyparuje-dodajemy cebulę, po chwili dodajemy paprykę. Jak się to wszystko usmaży odstawiamy do ostygnięcia. Ser żółty pokroić w kostkę, ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce. Natkę pietruszki drobno posiekać. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki--usmażone pieczarki, starty odciśnięty ogórek, ser żółty ser, pietruszkę, 3łyzki bułki tartej i całe jajko.Przyprawić przyprawą gyros, vegetą oraz pieprzem wg uznania.Wszystko razem wymieszać i formować kotleciki. Smażyć. Smakują zarówno na ciepło jako danie główne, oraz na zimno do kanapek.