Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to pomysł na obiad dla wegetarian i nie tylko.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8927
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 287
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2923
Składniki
Szczypiorek drobno siekamy. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, rozgniatamy widelcem lub kroimy drobno na krajalnicy. Dodajemy bułkę tartą, surowe jajka, starty ser i połowę szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przygotowujemy sos: pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Wlewamy śmietanę oraz sos sojowo-grzybowy, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy ok. 3 minut. Kotlety jajeczne podajemy z sosem pieczarkowym oraz ugotowanym makaronem. Posypujemy szczypiorkiem.